?זה מה שאומרים עליו, לא
באמת רוב חיי חשבתי ככה ותמיד עברתי ליד שיח הדסים, הרחתי והמשכתי
ידעתי שהדס הוא צמח מרפא נהדר וגם מצויין בקוסמטיקה אבל איכשהו הפתיע אותי לגלות שהפירות שלו ממש ממש טעימים כמרקחה
למעשה אחת המרקחות הטעימות ביותר שפגשנו
באמת! הכריזו על כך פה פה אחד
את הפירות אפשר למצוא בכל גדר חיה בערך והם בשלים בסתיו, סגולים ויפים ומזכירים אוכמניות
אחד הדברים שילדים הכי אוהבים לעשות זה ללקט
אז כל מה שצריך לעשות זה להגיע אם קופסה ולתת להם להעמיס
בבית כדאי להשרות את הפירות במים כדי לנקות אותם מאבק
את המתכון קיבלתי משכנה יקרה, לקטית ואשת ים, איריס אשוח, והוא מאוד פשוט להכנה
כמות שווה ביחס בין הפרי לסוכר (למשל 400 גר' פרי ו400 גר' סוכר)
מיץ מלימון אחד
עלה או שניים של גרניום לימוני
כפית תמצית וניל
בתוך סיר עם תחתית עבה לשים את כל הרכיבים ולערבב עד שהסוכר נמס, נוזלים יוצאים מתוך הפירות והמרקחה מתבשלת לה על אש בינונית נמוכה בביעבוע קל ובחישה תכופה
הצבע של המרקחה מדהים והריח מטריף חושים
לפי מה נדע שהיא מוכנה? זאת שאלת מליון הדולר
לטפטף טיפה על צלוחית זכוכית קרה, זאת שיטת הסבתות, אם היא מתקרשת אז יופי
רמת ההתקרשות של המרקחת היא קצת יותר צמיגית מסירופ מייפל אבל לא כמו ריבה, כדי שתהיה כמו ריבה אפשר לשחק עם תוספת פקטין
לאחר שהחלטנו שהיא הגיע לרמת הצמיגות המתאימה לסנן את המרקחה לתוך צנצנת מעוקרת
הפירות של ההדס מלאים זרעים קטנים ולהם עצמם יש מרירות לא כל כך נעימה ולכן הכי טוב זה לסנן ולקבל נצנצת של מרקחת בצבע מג'נטה מהמם
למי שמכינה ומכין הרבה דברים שדורשים ערבוב כמו מרקחות וריבות או טופו, יש גאג'ט חמוד שניתן לקנות ברשת, אותו ניתן להרכיב על הסיר והוא פשוט מערבב לפי קצב שנבחר, בחיי שאיתו אני מרגישה מינימום מולי וויזלי
שלנו הוא אב טיפוס שפותח על ידי חברה כלשהי שמכרה את הפטנט, אבל ניתן לרכוש דומה (יותר יקר לצערי) בלינק הזה
שלנו הוא אב טיפוס שפותח על ידי חברה כלשהי שמכרה את הפטנט, אבל ניתן לרכוש דומה (יותר יקר לצערי) בלינק הזה
No comments:
Post a Comment